Kotor, Montenegro

Za iskusne poznavaoce kvalitetnog života iz cijelog svijeta, Crna Gora svake godine postaje sve primamljivija destinacija. Kako bismo odgovorili na njihove visoke kriterijume i istančani ukus kada je u pitanju i svakodnevni način života, Rezident je projektovao i dizajnirao ekskluzivne rezidencijalne objekte, gdje pojedinci, parovi ili porodice mogu da uživaju i obogate svoje iskustvo boravka i života u Crnoj Gori.

Rezident stanovi u Podgorici i Tivtu su pravi primjer filozofije našeg preduzeća, a to je da pažljivo brinemo o svim, pa i najmanjim detaljima, koji reflektuju osjećaj dobrodošlice i doprinose da jedan stan postane nečiji dom.

Tradicionalno, stanovnici Crne Gore su istinski posvećeni u namjeri da se svaki posjetilac ovdje osjeti kao kod kuće, kao i da dobije sve „insajderske“ informacije o najboljim mjestima koje treba posjetiti. Pročitajte neke od naših predloga, koji ističu bogatstvo života u živopisnom prirodnom ambijentu Crne Gore.

Kotor, MontenegroSJAJNO PRIOBALJE CRNE GORE

Prelijepa Jadranska obala i njeni čarobni gradovi, koji se nižu jedan za drugim poput bisera na ogrlici, mogu biti vaša početna, južna tačka obilaska. Gradovi kao što su Herceg Novi, Risan, Kotor, Tivat, u sunčanoj Boki Kotorskoj, pružaju doživljaj ravan onom u evropskim, mediteranskim gradovima. Pogled na crnogorske krajolike iz ptičje perspektive moguć je zahvaljujući mnogim brdima i planinama, koji se nadvijaju i čuvaju sva jezera i rijeke, kao i obalu Jadranskog mora. Posjetite Orjen, u zaleđu Herceg Novog, odakle ćete se sa brojnih vidikovaca diviti ulazu u Bokokotorski zaliv. Boka Kotorska i njeno bogato kulturno-istorijsko nasljeđe, legende i primamljive scene života na moru, pružiće vam raznolik kulturni, umjetnički i zabavni program tokom cijele godine. Uz luksuzne marine Porto Montenegro, Portonovi, Luštica bay, Crna Gora postaje sve traženija destinacija među ljubiteljima jahti i jedrenja. Crnogorski pejzaž je savršena scenografija i prostor za razvijanje aktivnog turizma, a zbog male udaljenosti planina od mora, omogućava posjetiocu bezbroj različitih iskustava u jednom istom danu.

Tivat, MontenegroŽelite da živite u Boki Kotorskoj? Pogledajte naše slobodne stanove, Park Residence u Tivtu, koji se nalaze na samo nekoliko koraka od mora i Porto Montenegra, a udaljeni su 5 minuta vožnje od aerodroma.

Od Budve, kao centra dobrog noćnog provoda, do Ulcinja i Velike plaže, jedne od omiljenih evropskih destinacija za kitesurfing, u Crnoj Gori neće vam nikada biti dosadno. Možete izabrati, prema svojim afinitetima, da li želite da posjetite luksuzni i jedinstveni grad-hotel Sveti Stefan, omiljeno ljetovalište slavnih ličnosti ili Adu Bojanu, rječno ostrvo, koje liči na predjele iz snova.

 Tivat

BESKRAJNA LISTA IZVANREDNIH KRAJOLIKA

Crna Gora se ponosi beskrajnom listom prelijepih nacionalnih parkova, jezera, rijeka i planina koje čine izvanredne panoramske krajolike. Nacionalni parkovi Skadarsko jezero, Durmitor, Lovćen, Biogradska gora posjeduju obilje raznolikog bilja i rastinja, vidikovce na kojima će vam zastati dah, kao i opuštajuće šetačke ili zahtjevnije planinarske staze. Durmitor, najveći nacionalni park u Crnoj Gori, obuhvata planinu Durmitor i kanjone rijeka, među kojima je najljepši i najpoznatiji, kanjon Tare, najdublji evropski kanjon.

Priroda dodatno naglašava i oslikava karakter stanovnika Crne Gore, njihovu živahnost, snagu i upornost. Oni su predani pripovjedači i sjajni domaćini i u gradskim i ruralnim sredinama, a uz to i savršeni vodiči i istraživači „divlje ljepote“ Crne Gore, koju ponosno pokazuju svima koji žele da dožive autentično iskustvo.

Skadarsko jezero je još jedan ponos Crne Gore. To je nacionalni park zadivljujućih panoramskih predjela i prirodnih bogatstava, gdje ćete pronaći odmorišta poput istorijskih ruralnih mjesta, kakva su Godinje i Rijeka Crnojevića. Sa Pavlove strane, još jednog prirodnog vidikovca, uronićete u jednu od najfotografisanijih panorama Skadarskog jezera i Crne Gore. Godinje će vas obogatiti nepresušnom dozom životne inspiracije i poželjeti vam dobrodošlicu čašom domaćeg vina iz porodičnih vinarija. Rijeka Crnojevića, ribarsko selo kao sa umjetničke slike, dovešće vas u iskušenje da se sasvim prepustite trenutku, da usporite tempo kako ne biste propustili nijedan trenutak uživanja u prirodnim ljepotama Crne Gore.

lovcen

Zamrznite sjećanje na pogled sa Prokletija ili na kanjon Pive i posjetite neka od eko sela gdje se svim čulima uživa u tradicionalnoj crnogorskoj kuhinji.

Želite da živite u blizini ovakvih neodoljivih predjela? Rezident nudi stambeni kompleks u Podgorici, glavnom gradu Crne Gore. Rezidencijalni objekat Urban Palace, ugnijezdio se u urbanom, ali mirnom dijelu Podgorice. Zgrada je izgrađena prema najvisočijim građevinskim i estetskim kriterijumima, uz prateće pogodnosti poput privatne garaže za vlasnike stanova. Urban Palace je na samo nekoliko koraka od svih značajnih objekata: škola, barova, restorana, teretana i na samo 10 minuta vožnje od aerodroma.

praznik mimoze

FESTIVALI I DOGAĐAJI U CRNOJ GORI

 • Bokeška noć  (Kotor, avgust)
 • Međunarodni zimski karneval (Kotor, februar)
 • Praznik mimoze (Herceg Novi, februar)
 • Međunarodni filmski festival (Herceg Novi, avgust)
 • Tivatsko kulturno ljeto, Purgatorije (Tivat, jun-avgust)
 • Festival internacionalnog alternativnog teatra (Podgorica, septembar)
 • Jedriličarski KUP Herceg Novi (april)
 • Međunarodni festival klapa (Perast, jun)
 • Petrovački jazz festival (Petrovac, avgust)
 • Sezona skijanja – Kolašin, Žabljak (zimski mjeseci)
 • Podgoričko kulturno ljeto (Podgorica, jun-septembar )
 • Skokovi sa mosta u rijeku Moraču (Podgorica, jul)
 • Fašinada (Perast, 22.jul)
 • Festival vina i ukljeve (Virpazar, decembar)
 • Southern Soul Festival (Velika plaža Ulcinj, jun)
 • Sea dance festival (plaža Jaz, jul)
 • Maslinijada (Bar, novembar)
 • Budva grad teatar (jun-avgust)
 • Međunarodni sajam knjiga (Podgorica, maj)
 • Decembarska umjetnička scena (Podgorica, decembar)
Show